Toti parintii ar trebui sa asculte mesajul acestui copil, Gratian!

Pe Gratian il stiu de aproximativ 3 ani, de pe vremea cand avea 9 ani. Punea o multime de intrebari si facea mereu comentarii mature de ne lasa pe toti cu „poker face”.  A participat activ la mai toate cursurile noastre din tot acest timp (cursuri, tabere, excursii etc.). M-a impresionat in multe, in foarte multe situatii. Am avut cu el lungi dezbateri inainte de cursuri, dupa cursuri, in masina, in pauze. Discutam despre orice, de la lucruri istorice, la filme. Odata mi-a cantat in masina un cantec cu „Jimmy”. Am ras foarte mult, a fost grozav! Insa erau si momente cand vrea sa faca doar ca el, iar eu incercam sa il fac sa faca si ca mine. Cateodata mi-a iesit, alta data nu. Sunt sigura ca am invat amandoi din asta.

De multe ori ma regasesc in comportamentul lui. Aceleasi intrebari le aveam si eu in copilarie, doar ca eu nu avem curajul sa vorbesc. Nu avem atitudinea si viziunea lui. Il inteleg foarte bine si ma motiveaza sa construiesc un viitor mai bun pentru el si tot copiii din generatia lui. Acum putem sa facem asta impreuna.

Pe mine ma inspira un copil ca el si sunt sigura ca va avea un viitor minunat!

Gratian creste frumos si intelept. Are norocul cu parintii deosebiti care il sustin si cu care seamana.

Acum, va invit sa lasati orice activitate, sa deschideti foarte bine ochii, sa aveti urechile ciulite, eventual sa luati si cateva notite si sa ascultati discursul lui Gratian din cadrul conferintei TEDx, unde s-a descurcat EXTRAORDINAR. Aceste vorbe si intrebari pot fi chiar ale copilului dvs!

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>