Resurse

                          De ce nu le place copiilor sa citeasca?   

      Exista tot felul de motive pentru care unii copii nu sunt buni prieteni ai lecturii, insa ele se rezuma la 4 mari motive. In scopul de va ajuta copilul dumneavoastra nu doar sa invete sa citeasca, dar sa si ii faca placere, trebuie sa stiti de ce nu-i place sa citesca  in primul rand.

          1.   Prea plictisitor 

“Prea plictisitor”inseamna una din doua: fie nivelul de lectura este prea greu, fie copilul dumneavoastra nu a gasit cartea potrivita sau subiectul care sa-i trezeasca interesul. Te voi ajuta sa iti dai seama care este cauza și iti voi oferi cativa faci pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a rezolva aceasta “problema”.

          2.   Prea complicat 

Daca iti place lectura și nu ai avut niciodata probleme in a  citi, e ușor sa uiti ca lectura este una dintre cele mai grele lucruri pe care copilul tau va invata sa le faca. Te voi ajuta sa determini problema și sa realizezi ce poti face pentru a-ti  ajuta copilul. 

  • 3.   Prea neclare

 Viziune, dificultati de invatare, precum și capacitatea de (sau incapacitatea) sa acorde  atentie, toate acestea afecteaza foarte mult procesul de învățare. Cum iti dai seama dacă una dintre acestea este o problema pentru copilul tau?

          4.   Prea static

“Statul” exclusiv pentru a citi  nu pare atragator pentru foarte multi copii, incluzandu-l chiar si pe copilul meu. Dacă ai un copil caruia nu-i place sa stea si sa citeasca, te voi ajuta sa gasesti alternative pentru “stat”- toate care includ lectura!