Recomanda-ne o carte pentru copii sau parinti + Exercitiul saptamanii (8)

Trailer filmului „Wonder/ Minunea” – click pentru video

Stimati parinti,

Probabil ati observat ca in ultimele luni v-am transmis mai multe recomandari de lectura si pentru a nu pierde informatia, am organizat o lista de carti inspirationale pe care o gasiti pe site, in categoria Bibliotecahttp://kidster.ro/carti-inspirationale/.

Pentru ca mai sunt o multime carti ce trebuie descoperite, vreau sa va invit si pe dvs sa imi transmiteti recomandari de carti pentru copii (in lb. romana, engleza, franceza, germana etc), pentru parinti sau cadre didactice prin completarea acestui formular:
https://goo.gl/forms/04o07kwUaUMB1e5O2
Link-ul este valabil pe site si puteti scrie atat sugestii de lectura, cat si scurte descrieri, impresii.

Imi doresc ca lista sa va fie utila, de aceea o voi actualiza constant si veti gasi trimiteri catre diverse magazine online de unde le puteti achizitiona la preturi foarte bune. Personal, realizand aceasta lista am cumparat carti minunate si am citit mai mult si mai calitativ. Sunt convinsa ca aceasta implicare comuna va ajuta multe persoane sa gaseasca informatii utile pentru propria educatie.

Desigur ca si astazi am cu o noua recomandare de carte si de film, pentru ca am descoperit o noua comoara pe care vreau sa o impartasesc. :) Probabil ca v-a atras atentia imaginea clipului de mai sus. Este vorba de filmul Wonder/ Minunearealizat dupa cartea scrisa de R. J. Palacio, si care va fi lansat pe 17 noiembrie. Este povestea unui baiat de 10 ani, Auggie, care s-a nascut cu o diformitate faciala. Parintii l-au educat acasa pentru a nu-l supune privirilor si vorbelor celorlalti, insa vine momentul in care acestia se hotarasc sa il inscrie la scoala. Intamplarile lui Auggie in noua lui etapa sunt lectii pretioase pentru noi toti. Pana acum este cel mai educativ si lacrimogen trailer pe care l-am vazut vreodata (pregatiti multe servetele sau batiste), iar daca vreti sa cititi carteaMinunea, in varianta pentru parinti, pana la lansarea filmului o gasiti aici, iar cartea in varianta pentru copii este aici.

O biblioteca depaseste orice alt lucru pe care o comunitate poate sa-l faca in beneficiul oamenilor ei. Este un izvor nesecat in desert. 
Andrew Carnegie

Exercitiul saptamanii (8) – Efectul Pygmalion si etichetele 

Recomandarea filmului Wonder/ Minunea mi-a amintit de Efectul Pygmalion, un studiu prin care s-a demonstrat ca asteptarile pe care le avem de la noi sau de la o persoana ne pot ajuta sa obtinem anumite performante (profetii autoimplinite). Pe scurt, s-a demonstrat faptul ca etichetele pe care profesorii le aplicau elevilor le modelau performantele, fapt care la randul lui, intarea acele etichete. Detalii despre studiul „Efectul Pygmalion” gasiti aici.

Aplicarea celor 4 factori cheie ca rezultat al studiului pentru obtinerea de performante (Climatul emotional, Comportamentul profesorilor, Oportunitatile de a raspunde in clasa si Feedback-ul), pot avea rezultate pozitive, dar si negative pentru anumiti copii. Cum managementul unei clase, relatia profesor – elev, coleg – coleg, sunt mai greu de schimbat, din multe aspecte, putem lucra pentru dezvoltarea increderii in sine a copilului pentru ca in momentele cand acesta intra intr-un mediu in care se folosesc „etichetele” (vedeti filmul, cartea Wonder/ Minunea de mai sus), sa le depaseasca mai usor.

Exercitiu de astazi va invita la o noua reflectie: „Ce etichete folosesc eu sau ceilalti despre copilul meu?”. Detalii: http://kidster.ro/exercitii/.

Va doresc zile frumoase!

Cu drag,
Claudia

Claudia Suhov
Fondator & Director Creativ Kidster
claudia@kidster.ro
0746.042.033
www.kidster.ro
FERD’s LIST 2017, Young Leonardo Award 2015, Top FORBES “30 Entrepreneurs under 30 ” 2014, Winner Company of the Year 2012, Prize Innovation in Education 2012

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>