[Organizare] Excursie de o zi la schi cu copiii, 18 ianuarie, Busteni, la Ziua Mondiala a Zapezii

Dragi parinti,
Va multumesc pentru inscrieri si ma bucura interesul dvs pentru aceasta excursie de o zi la schi, in Busteni, cu ocazia “World Snow Day” – Ziua Mondiala a Zapezii, ce va avea loc duminica, 18 ianuarie. Evenimentul WSD este organizat de partenerii si prietenii nostri de la Agentia de Turism Travel Point si scoala de ski Pro Camps.
In cadrul excursiei vom grupul nostru va fi implicat in programul normal al evenimentului si programul creat special pentru noi, la cerere. 
Detalii oraganizatorice:
1. Vom pleca cu trenul la 7:55 din Gara de Nord. Ne intalnim cu totii la 7:30, la casele de bilete.
2. Ajugem in Busteni la ora 9:53. Acolo suntem asteptati de 1-2 microbuze (in functie de nr-ul grupului) care ne vor duce la centrul de inchiriere echipamente. Vom proba echipamentele pregatite. Dupa ce imi confirmati participarea imi transmiteti si nr-ul la pantof al copilului pentru ca ei sa ne rezerve dinainte echipamentul (clapari, skiuri, bete), si sa nu avem probleme din cauza turistilor din aceasta perioada.
3. Mergem pe partie. Daca avem timp inainte de evenimentul pentru publicul larg facem incalzirea si jocuri pe zapada.
4. Urmam lectiile de schi si activitatile pregatite de oranizatori. Sunt gratuite doar 2 ore si vor participa toti copiii. Inca nu stim sigur daca si pentru cei avansati este acelasi program ca si pentru incepatori. Dupa ce verificam nivelul lor si daca monitorii pot urca cu ei pe partia mare, o vom face.
Program World Snow Day
Lectii de schi
Programul de schi cuprinde o serie de exercitii pentru incepatori si intermediari:
– ridicarea alternativă a schiurilor de pe zăpadă şi deplasarea lor la dreapta, stânga, în jos şi în sus;
– ridicarea alternativă a vârfurilor schiurilor şi deplasarea lor spre dreapta, spre stânga fără a ridica coada schiurilor de pe schimbările de direcţie de pe loc prin păşirea în jurul cozilor sau a vârfurilor schiurilor;
– întoarcerea prin săritură cu şi fără sprijin pe beţe;
mers pe schiuri fără beţe, prin păşire pe o zăpadă nu prea mers pe schiuri prin – zăpadă proaspătă, după urmele instructorului, schimbând permanent direcţia;
– alunecări prin împingeri simultane cu beţele;
– urcări şi coborâri în trepte, coborâri directe si oblice;
– coborâri pe pantă puţin înclinată cu opriri prin reducerea vitezei de alunecare pe plat sau contrapantă;
– coborâri cu trecerea greutăţii de pe un schi pe celălalt, cu ghemuiri şi ridicări, cu trecerea greutăţii corpului spre vârfurile picioarelor spre călcâie, pentru a obţine o poziţie echilibrată şi suplă;
– coborâri cu treceri peste schimbări de înclinare a pantei şi peste mici ondulaţii de teren;
– schimbări de direcţie prin pivotarea genunchilor şi încărcarea mai pronunţată a schiului exterior.
Exerciţiile şi procedeele de deplasare enumerate nu necesită eforturi deosebite şi o mare exactitate sau viteză a mişcărilor
Pauza de relaxare.
Distractie si jocuri pe zapada
Se vor organiza diferite ateliere in care vom imparti copiii astfel incat toti sa participe la:
1. Jocuri de abilitate si echilibru pe schiuri
2. “Imblanzirea” saniei pe partia speciala din domeniul Kalinderu
3. Fotbal si volei in clapari
4. Plimbare cu trenuletul in Fun Park Kalinderu
5. Concurs “Cel mai frumos om de zapada”
Premierea copiilor
5. La ora 14:00, dupa incheierea si premierea evenimentului, vom face o pauza de masa si ceai cald. Puneti-le la pachet: o sticla de apa, 4-5 sendvisuri, 2-3 fructe, biscuiti, cornuri, o mica ciocolata, sa aiba energie. Ceaiuri si apa suplimentare le vom aduce noi, sunt incluse deja in taxa excursiei, ca sa nu ne incurcam.
6. Dupa pauza, intre 15:00 – 16:30, vom organiza ateliere private, doar pentru grupul nostru: 
– pentru cei care vor sa invete sa schieze in continuare, mergem pe Fun Park sau la baza partiei lectiile de ski. 
– pentru cei care sunt obositi sau au alte dorinte, facem un atelier de jocuri pe zapada. 
Ambele grupuri vor fi coordonate de monitori. 
7.  La orele 16:30 – 17:30 – ne scoatem echipamentul, ne pregatim de plecare. Ne intoarcem in gara cu microbuzul.
8. Plecam din Busteni cu trenul de ora 18. Ajungem la ora 20:00 in Gara de Nord.
Rezumat: 
– Taxa excursiei este 140 lei/ copil. Sunt incluse: transportul ( dus-intors tren, microbuz), inchirierea echipamentului pentru orele din afara programului, monitorii, ecusoane, ceaiuri, apa, insotitori, poze.
– Bani de buzunar: e foarte posibil ca urcarile dupa ora 14 sa se plateasca pe partia Fun Park. Costa 25 lei/ copil. Sa aibe fiecare aceasta suma la el, si daca este nevoie, ii stangem atunci. Pentru cei avansati, pentru urcarile pe partia mare Kalinderu, tot in jur de 50 lei/ 10 urcari. Daca sunt mai multi, se vor imparti bani pe cartela si urcarile. Este strict interzis sa cumparam alte dulcuri, mancare de la magazinele de la baza partiei. 
– Obiecte de valoare: tabletele, ipod-urile, psp-urile sunt interzise. Telefoanele pot fi aduse pe propria raspundere si riscuri. Le pot aduce, pastra cu grija sau le pot lasa la insotiorii lor in timp ce ei sunt la activitati. Le vor putea cere in pauza de masa si ulterior pe tren la intoarcere, din motive de siguranta. Intelegem si sustinem dorinta de comunicare, dar nici nu dorim sa plece cu necazul ca le-au spart sau le-au uitat pe undeva. Si este bine sa se concentreze pe distractia de acolo.
– Pachet mancare: 4-5 sendivisuri pentru (dimineata pe tren, pranz si seara) in functie de cat si ce mananca fiecare, plus ceva gustari fructe si dulciuri. 1-2 sticle de 0,5 l sunt suficiente, nici sa care foarte mult.
– Imbracaminte: pantaloni si geata de ski, sau cat mai groase (exclus blugi), incaltaminte de iarna, maieu, bluza de corp, polar, hanorac, sosete groase, caciula, manusi, casca de ski (obligatorie pentru avansati). In plus, de luat in rucsac: o bluza de corp, maieu de schimb, inca o pereche de manusi (daca aveti), o pereche de ciorapi la schimb, plus pachetul cu mancare, servetele, servetele umede.
– Informari si siguranta: nr de insotitori va fi stabilit joi seara in functie de nr total de copii participanti. Fiecare copil va purta obligatoriu de la plecare din gara si pana la intoarcere un ecuson cu informatii despe el, grup, date de contact: insotitori, parinti. Pe partie vor purta veste cu scoala de ski. 
Marti veti primi prin email un regulament si programul excursiei pe care sa il cititi copiilor. Il vom aduce la cunostinta si noi in tren de fata cu toata lumea sa ne asiguram ca toti copiii au fost informati.
Va rog sa reconfirmati participarea copilului/ copiilor inscrisi prin ACEST FORMULAR, plus numarul la pantof, daca nu ati facut-o deja. 
Plata excursiei de 140 lei se face in contul de mai jos, pana joi, 15 ianuarie, ora 14:00 :
SC BOOK CLUB EVENT SRL , Cont: RO80INGB0000999902367047, Banca: ING Bank , mentionand numele si prenumele copilulul.
Parintii care vor sa ne insoteasca, pot achita suplimentar in cont, transportul lor: 60lei dus – intors. Luam bilete de grup si sa stam pe locuri apropiate. Inchirierea echipamentelor de ski se va face personal si separat la centru.

Filmari de la editiile anterioare puteti vedea:
http://world-snow-day.com/en/wsd/2014/Event_Locator/Romania/Busteni/KALINDERU_BUSTENI
http://world-snow-day.com/en/wsd/2013/Event_Locator/Romania/Azuga/World_Snow_Day_Sorica_Slope

Comunicatul oficial:
Agenţia Travel Point, partener oficial al Federaţiei Internaţionale de Ski (F.I.S)., va organiza evenimentul WORLD SNOW DAY duminică, 18 ianuarie 2015, pe Pârtia Kalinderu din Bușteni.

Ziua Mondială a Zăpezii va fi sărbătorită pe data de 19 Ianuarie 2014 în peste 500 de staţiuni montane din toate ţările unde se practică sporturi de iarnă.

Evenimentul este iniţiat de F.I.S., cu scopul de a promova activităţile pe zăpadă, ca mod sănătos şi benefic de petrecere a timpului liber, în special pentru tineri.

Obiectivul principal al World Snow Day nu este numai de a creşte numărul celor care practică sporturile de iarnă, ci şi de a educa şi informa. Prin această acțiune vor fi promovate: Protecţia mediului, beneficiile sporturilor de iarnă pentru sănătate, siguranța. Tinerele generaţii sunt protectorii zăpezii. Tinerii de astăzi sunt cei care vor creşte şi vor evolua în spiritul protejării naturii, astfel încât şi generaţiile viitoare să se bucure de această resursă inestimabilă: zăpada.

Beneficiile pentru sănătate:

Știm cu toții care sunt beneficiile sporturilor de iarnă pentru sănătatea tuturor, îndeosebi a copiilor. Trebuie să le arătăm copiilor zăpada reală, adevărată, nu numai cea prezentată în filme

Siguranţa

Siguranţa este considerată ca o componentă integrantă a unui stil de viaţă modern, inclusiv în cazul activităţilor desfăşurate pe zăpadă. F.I.S a iniţiat un cod de reguli pentru schiori si snowborderi, care sunt recunoscute la nivel mondial ca legi pentru comportamanetul pe pârtii. Acestea vor ajuta copiii şi familiile lor să se comporte adecvat pe părtiile de schi, pentru a fi în siguranţă.

Vor fi organizate, printre altele:

– lecţii de schi gratuite pentru copiii aflaţi pe pârtie, oferite de școla de schi din stațiune

– concursuri de schi, cu premii

– diverse activităţi distractive

– jocuri pe zăpadă

Copiii vor beneficia de transport gratuit pe instalațiile de urcare din cadrul Fun Park Kalinderu.

INFORMATII TABARA DE SCHI pentru copii intre 5 – 9 ani, 16 – 20 februarie: http://kidster.ro/tabere

Daca aveti orice intrebari, va rog sa imi scrieti sau sa ma sunati: claudia@kidster.ro/ 0746.042.033.
O zi cat mai frumoasa!
Cu drag,

Claudia

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>