O animație unui participant KIDster la #SuperCoders va fi prezentată la Conferința COP21din Paris

Dragi părinţi,

 

Vă anunțăm cu bucurie că unul dintre participanții la atelierul #SuperCoders din data de 17 octombrie a câștigat provocarea COP21.

 

Briana Șandru este numele câștigătoarei care a participat la cea de-a treia ediție a atelierelor de programare #SuperCoders din luna octombrie 2015 și a cărei animație va fi prezentată la Conferința Climatică (COP21) de la Paris care are loc în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie.

 

Concursul a fost organizat de Orange în cele 9 țări din Europa și Africa în care au avut loc atelierele de programare #SuperCoders. Copiii și-au înscris aplicațiile pe platforma Scratch, iar în urma voturilor primite joculețul Brianei Șandru a fost desemnat cel mai bun.

 

Briana a fost la cea de-a treia ediție #SuperCoders care a avut ca temă „Code for COP21” și care a reunit copii cu vârste între 10 și 13 ani. Provocarea „Code for COP21” s-a referit la Conferința Parților Națiunilor Unite (COP21) care are loc la Paris și, mai exact la măsuri de protecția mediului.

 

Astfel, copiii prezenți la #SuperCoders au fost încurajați să dezvolte jocuri și animații construite în jurul unor aspecte precum: încălzirea globală, consumul iresponsabil, reciclarea și protejarea biodiversității și să-și folosească abilitățile și creativitatea pentru a contribui la protejarea planetei.

 

Mai apoi, cei mici și-au putut înscrie creațiile pe platforma Scratch pentru a fi votate cu scopul de a rula pe ecranele de la Conferința Climatică din Paris.

 

Animația Brianei Șandru o puteți vedea aici: https://scratch.mit.edu/projects/87838205/.

 

Ne bucurăm pentru oportunitatea câștigată de Briana și îi incurajăm pe toți copiii să acceseze platforma de programare Scratch în continuare.

 

 

Echipa SuperCoders

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>