KIDster-ul Saptamanii ep. 5 – Anisia, 12 ani, actrita

Suntem mândri să o prezentăm la KIDster-ul Săptămânii pe Anisia Zlataru, sau Nisa, cum ii spun cei apropiati.

La 13 ani, Anisia a reușit să facă o sală de 600 de liceeni să tacă. „Era un murmur îngrozitor, însă când a intrat și a început să își spună rolul, au amuțit toți”, își amintește mama ei.

Anisia Zlătaru este elevă la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și încă de la o vârstă fragedă a făcut cunoștință cu scena de teatru, uimind săli întregi cu talentul ei actoricesc. A început cursurile de actorie la 4 ani, iar primul spectacol l-a avut pe scena teatrului Nottara, la vârsta de 6 ani.

Când era mică, spectacolul preferat al Anisiei era Mica Sirenă, pe care l-a văzut de 12 ori. Mama ei povestește cu mândrie cum Anisia a avut primul contact cu teatrul „la 1 an și 2 luni când, cu biberonul în gură, mergea la Teatrul Excelsior și viziona spectacolele pentru copii.” De atunci și până la vârsta de 13 ani, micuța actriță  a colaborat cu Dorin Ionescu, actor și profesor de actorie care a urcat-o pe scena  “La scena” cu un spectacol din Caragiale, apoi a fost îndrumată la școala de actorie Victoria Art de către domnii profesori Julieta Georoiu și George Lepădatu, în spectacolele “Doctor fără voie” de Moliere și “Drum în jos cu înger” de Oleg Bogaiev.

În prezent, Anisia lucrează la încă două spectacole și joacă pe scena de la “Godot Café”. Un alt proiect în derulare este un spectacol care va fi susținut în liceele din România, proiect în care este “antrenată” de actorul Costel Cașcaval și care se dorește a fi un spectacol care să atragă atenția asupra violenței în școli în rândul adolescenților.

În formarea unei cariere frumoase ca actriță, Anisia nu s-a limitat la teatru. A participat doi ani la rând în Tabăra de film, unde a avut roluri mai mult sau mai puțin importante, dar a luat cunoștință cu tot ceea ce înseamnă un platou de filmare.

Colegii de școală au susținut-o în toate proiectele și sunt spectatorii ei fideli! Pe lângă cursurile de actorie și spectacolele în care a evoluat, Anisia a făcut și balet, a participat și în tabere de ski și de escaladă, dar a urmat și cursuri de echitație, tenis, înot, patinaj, scrimă, engleză, arhitectură, pictură.

Însă pasiunea rămâne pasiune. Anisia își dorește să devină actriță de teatru și film la Hollywood, iar sora ei va fi un medic neurochirurg extraordinar la Paris. În ceea ce o privește pe mama celor două fetițe ambițioase, ne-a spus că își dorește să facă naveta între Hollywwod și Paris!

Anisia lucrează mult, are o pasiune frumoasă și vrea să fie din ce în ce mai bună, iar noi nu putem decât să-i urăm mult succes în cariera extraordinară pe care suntem siguri că o va avea!

„Kidster-ul Săptămânii” este un proiect video care urmărește să susțină și să promoveze copiii talentați, care și-au ales un domeniu în care vor să exceleze.

Interviurile din cadrul proiectului „Kidster-ul săptămânii”, realizate de Claudia Suhov, fondator KIDster, contribuie la dezvoltarea personală atât a copiilor invitați, cât și la motivarea copiilor și părinților privitori ai acestor materiale video.

„Kidster-ii Săptămânii” sunt dornici să împărtășească și altora pasiunile lor, iar pentru noi bucuria este cu atât mai mare cu cât stăm de vorbă cu o generație de la care avem în fiecare zi o mulțime de lucruri de învățat.

Vă invităm să fiți alături de noi și să urmăriți seria ”Kidster-ul Săptămânii” în fiecare miercuri, prin care ne propunem să aducem un plus de inspirație și energie în activitățile pe care le desfășurăm cu drag pentru acești copii talentați.

Parteneri media: www.copilul.ro, www.suntparinte.ro

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>