HeadSpace, aplicatie pentru meditatii dedicata adultilor si copiilor – Relaxare si invatare (10)

Brilliant things happen in calm minds
De ce este bine sa meditam? (click pentru video)

Stimati parinti,

Recomandarea de astazi este o aplicatie pentru telefonul mobil sau tableta, disponibila in AppStore si GooglePlay, ce poate fi folosita de catre adulti si copii pentru imbunatatirea sanatatii mentale si meditatii ghidate: Head SpaceDezvoltata de un fost calugar budist, Andy Puddicombe, aceasta are lectii pe diferite si importante subiecte despre sanatate, curaj, fericire, munca si performanta. Aplicatia este folosita in prezent de peste 8,5 milioane de oameni din intreaga lume si este recomandata de renumiti oameni de afaceri, celebritati, artisti sau spotivi. Multi spun ca vocea calma a lui Andy in ghidarea mediatiilor este unul dintre principalele atuuri ale acesteia.

     
Asa arata aplicatia Head Space din contul meu de utilizator pe mobil.

Partea minunata a aplicatiei este faptul ca are lectii si pentru copii. Meditatiile ghidate pentru copii sunt in functie selectia nivelului de varsta (de la 5 la 12 ani), iar tematicile alese pot fi: apreciere, echilibru, fericire, somn, calm, blandete sau concentrare.

Il puteti asculta pe Andy in discursul TED de mai jos vorbind despre importanta meditatiei in vietile noastre, iar apoi sa testati aplicatia.

All it takes is 10 mindful minutes | Andy Puddicombe
Avem nevoie doar de 10 minunte pentru a ne linisti gandurile. (click pentru video)

Meditatille Head Space sunt scurte, putand fi setate intre 1 minut si 20 de minute, si sunt necesare la fel cum acordati timp si atentie unei rugaciuni sau dusului. La inceput e posibil ca unele mediatii sa nu va reuseasca asa cum va doriti pentru ca apar ganduri pe care nu le puteti inca gestiona sau nu va puteti concentra suficient. Amintiti-va insa ca cel mai important este efortul repetitiv catre rezultate. Lasati gandurile sa apara si constientizati-le. Personal, in meditatiile mai profunde sau in meditatiile tematice, imi apar cele mai bune idei sau raspunsuri. De aceea, consider ca aceste momente cu noi insine sunt foarte pretioase.

Va invit sa descoperiti alaturi de copii aceasta aplicatie sau altele care vi se potrivesc mai mult, si sa incercati sa va construiti un obicei in a medita minim 1 minut pe zi sau chiar 5 – 10 min. Cand va incepe scoala, va recomand sa pastrati obiceiul. Ii va ajuta sa se concentreze mai bine la scoala sau chiar inainte de lucrari sau examene. Important este sa stie cum isi pot controla emotiile, respiratia sau gandurile in situatiile mai dificile.

Pe canalul Head Space YouTube gasiti video-uri cu diferite informatii despre tehnici de meditatie si clipuri explicative animate:  https://www.youtube.com/user/Getsomeheadspace/videos.

In cazul care copilul sau dvs vreti sa aflati informatii despre meditatii, AICI sauAICI gasiti carti care va pot ajuta sa cunoasteti mai multe.

____

Recomandarile saptamanilor anterioare:

Film pentru copiii pasionati de sah – Relaxare si invatare (1)
Proiecte de stiinta si tehnica pentru copii – Relaxare si invatare (2)
Carte inspirationala pentru fete – Relaxare si invatare (3)
Film emotionant pentru profesori si parinti – Relaxare si invatare (4)
Cartea „Steve Jobs” pentru copii – Relaxare si invatare (5)
Gradinita din Japonia construita ca un loc de joaca – Relaxare si invatare (6)
Povestea unei mame cu 3 copii speciali – Relaxare si invatare (7)
2 frati si o pereche de pantofi – Relaxare si invatare (8)
Carte inspirationala pentru copiii pasionati de sport – Relaxare si invatare (9)
____

Pana saptamana viitoare, va doresc ganduri limpezi si emotii frumoase!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>