[Exercitiu] Setarea obiectivelor in noul an scolar – Wheel of life

Stimati parinti,

Noul an scolar va incepe in scurt timp si va aduce noi schimbari in programul copiilor, cat si modificari in actiunile sau interesele lor.

Pentru ca cel mai important lucru in reusita unui efort este pregatirea mentala, astazi va aduc in atentie un instrument care ii poate ajuta pe copii sa obtina rezultate scolare excelente, si totodata sa se bucure de o calitate crescuta a vietii: Wheel of life/ Roata Vietii.
Roata vietii este un instrument de analiza a nivelului de echilibru din viata noastra si ne ajuta in setarea obiectivelor pe termen scurt, mediu si lung. Domeniile pe care le puteti evalua pot fi diverse (sanatate, familie, timp liber etc). In folosirea lui sunt necesare setarea unui timp de lucru si stabilirea unor actiuni practice.
In vietile copiilor vor urma teme, meditatii, lucrari, optionale, aniversari, vacante. De aceea este important si responsabil sa evaluam cat de echilibrate sunt zilele lor si sa discutam alaturi de acestia domeniile in care doresc sa isi concentreze atentia, energia si timpul, pentru a performa sau pentru a-si dezvolta noi abilitati. Poate isi doresc sa invete un sport nou, sa mearga mai des la teatru, sa doarma mai mult sau poate vor sa obtina un rezultat mai bun la un examen/ olimpiada. Discutati cu ei si fiti creativi in alegerea activitatilor.
Pentru inceput va recomand sa completati dvs exercitiul Roata Vietii pe care il puteti descarca de aici. Acesta se foloseste frecvent in sesiunile de coaching, probabil l-ati mai intalnit/ folosit deja. Personal, am inceput folosirea lui in urma cu peste 4 ani, iar rezultatele le-am obtinut intr-un interval de 9 luni. De atunci il consider unul dintre cele mai bune instrumente pentru setarea obiectivelor la inceputul unui proces de schimbare si cred ca le poate aduce multe beneficii copiilor daca este folosit corect.
Amintiti-va ca „cifrele pe care nu le stim, nu le putem schimba”.
In cazul in care aveti intrebari despre completarea exercitiului, va invit sa imi scrieti un email: claudia@kidster.ro.
____
Cu ocazia acestui email incheiem seria de vara Relaxare si invatare. Lista completa a recomandarilor saptamanale de filme, carti, aplicatii si a altor diverse informatii o regasiti mai jos.
Datorita feedback-ului pozitiv din partea dvs. recomandarile vor continua, insa sub o noua forma.
[Job] WATOTO EDUCATIONAL CAMPUS, Prel. Ghencea 281, parter, Sector 6, Bucuresti, angajeaza / colaboreaza cu profesori in vederea derularii la sediu a urmatoarelor cursuri:
– Germana
– Engleza – pregatire pt Cambridge I-IV, V-VIII
– Robotica – Lego
– Karate / Arte martiale
– Curs de design vestimentar 7-12 ani
– Cursuri de arte plastice: pictura in acuarele, grafica, grafitty, modelej in lut, etc (pe grupe de varsta)
– Yoga pt copii si / sau adulti
Cei interesati pot afla mai multe informatii la: tel: 0723 093 942, 021 260 73 71,artemis.dumitrescu@gmail.com. Succes!
____

Va doresc atat dvs, cat si copiilor, multa curiozitate si reusite in noua etapa educationala.

O saptamana frumoasa!
Claudia Suhov
Fondator & Director Creativ Kidster
claudia@kidster.ro
0746.042.033 (Romania)
0031.638.619.167 (Olanda)
www.kidster.ro

Young Leonardo Award 2015, Top FORBES “30 Entrepreneurs under 30 ” 2014, Winner Company of the Year 2012, Prize Innovation in Education 2012

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>