Duminica ne-am intalnit cu Juniorii in Afaceri la o sesiune de gatit

În cadrul noului nostru proiect despre sănătatea fizică și psihică, „Armonia vieții: Alimentație, Sport și Emoții”, care se desfășoară pe parcursul lunilor ianuarie și februarie, am organizat duminică împreună cu Academia Juniori în Afaceri un curs de gătit specialități raw vegane.

Ne-am întâlnit la ora 10:30 la City Grill, cu toate ingredientele necesare și cu blender-ul pregătit, și am citit rețetele pe care urma să le pregătim, ca să ne familiarizăm puțin cu modul de preparare. Ca sursă de inspirație pentru rețete, am ales cartea „Simplu. Versuri hrănitoare”, scrisă de Cristela Georgescu (o puteți găsi aici: http://www.cristelageorgescu.ro/simplu/ ), carte pe care o recomandăm cu mare drag, pentru că veți găsi în ea nu numai o lectură inspirațională, ci și rețete ușoare și foarte gustoase!

Noi am început cu un lapte de migdale delicios, preparat simplu din fulgi de migdale amestecate în blender cu apă plată, căruia, după preferințe, i-am adăugat miere sau cacao. Laptele i-a umplut de energie pe copii, care s-au arătat foarte entuziasmați să se implice cât mai mult în prepararea următoarelor specialități.

10956084_870513496323036_1138901254_n

A doua rețetă pe care am pregătit-o împreună cu juniorii a fost „Bunărelul de susan”, o pastă de susan foarte gustoasă care se prepară super ușor și rapid din susan măcinat în blender și amestecat cu puțină apă, sare, piper și zeamă de lămâie. Am împărțit sarcinile: o parte din copii au tăiat legumele, iar ceilalți ne-au ajutat să condimentăm pasta de susan cu sare și piper, ca să iasă cât mai gustoasă. Când rețeta a fost gata am înmuiat cu toții legumele în sosul proaspăt, să vedem ce ne-a ieșit. Am fost super încântați de rezultat, iar copiilor le-a plăcut foarte mult Bunărelul de susan, care s-a situat pe locul doi în topul preferințelor de la cursul de gătit de ieri.

10954042_870513429656376_1522782360_n

10944848_870513412989711_865108473_n

10952172_870513446323041_236078558_n

Ce specialitate a fost pe primul loc? Desertul, desigur.

Pentru că tuturor ne place ciocolata, am pregătit la final un parfait de ciocolată, cu avocado, banane, cacao și puțină scorțișoară. Copiii s-au întrecut care să ne ajute cu tăiatul fructelor, dar până la urmă am găsit câte ceva de făcut pentru fiecare. Din nou, rezultatul a fost delicios, iar parfait-ul de ciocolată a fost vedeta cursului!

10949835_870513322989720_381236474_n

Ne-a făcut plăcere să gătim încă o dată împreună cu cei mici, care până la următorul curs au ca temă să realizeze un filmuleț în care să ne arate ce rețetă raw vegană au gătit ei acasă. Abia așteptăm să vedem ce rețete vor alege!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>