Despre noi

MANIFEST AL EDUCATIEI

KIDSTER

 

In timp ce educatia formala si dobandirea unui bagaj solid de cultura generala, sunt imperios necesare, ele nu sunt suficiente.  Se  intampla adesea ca adultii care au obtinut nenumarate premii si au fost elevi eminenti in scoala sa nu reuseasca sa isi transpuna toate visurile in realitate,  desi dispun de genialitate si de toate resursele necesare. Este corect? Evident ca nu. Le lipseste ceva? Poate doar o dezvoltare mai laborioasa a increderii in propriile abilitati, o mai buna relationare cu cei din jur si o educatie financiara serioasa, inceputa de la o varsta frageda.

Kidster intelege ca sistemul educational ar trebui sa se bazeze pe trei fundatii: educatia formala, dezvoltarea personala si educatia financiara.Educatia formala intrucat studierea tuturor materiilor duce la o intelegere consistenta si coerenta a tot ceea ce ne inconjoara, la dezvoltarea creierului, la descoperirea specialitatii pe care dorim sa o transformam intr-o cariera, la amplificarea perspectivelor si la construirea unui bagaj consistent de cultura generala. Dezvoltare personala intrucat toti oamenii de succes ai planetei recunosc ca ceea ce i-a ajutat sa atinga succesul este abilitatea lor de a relationa cu oamenii. Este crucial pentru orice specialist sa stie sa comunice, sa interactioneze, sa fie diplomat, empatic, convingator, sa aiba incredere in propriile abilitati, sa fie perseverent si sa cunoasca psihologia umana. Educatia financiara este necesara intrucat orice buget necesita o buna administrare, fiecare om trebuie sa isi cunoasca talentele si sa stie sa le monetizeze, rezolvand prin talentele sale problemele a cat mai multor oameni.

Sistemele educationale  precum cel englezesc, american si evreiesc, au inteles de mult necesitatea introducerii educatiei financiare inca de la gradinita. De ce? Pentru ca skill – urile necesare in business (organizare, comunicare eficienta, generare de solutii creative) sunt de fapt skill – urile necesare in viata. Antrenand gandirea logica si creativa a copiilor, ii antrenezi astfel pentru toate situatiile si obstacolele pe care le vor intalni in viata. Prim ministrul Marii Britanii, David Cameron, afirma ca educatia financiara inceputa inca de la 5 ani ii va ajuta pe copiii englezi sa nu ajunga vreodata adulti risipitori, ingropati in datorii. Richard Branson, cel mai de succes om de afaceri al Marii Britanii, a infiintat concursuri de antreprenoriat pentru copii,  tot din convingerea ca pregatindu – te pentru afaceri, de fapt iti dezvolti abilitati de a face fata oricarei situatii in viata.

La ora actuala, exista multi elevii deja CEO, fondatorii unor companii de renume  international. Ingeniozitatea, creativitatea, etuzismul si pasiunea i-au ajutat pe tinerii atreprenori sa isi transforme pasiunile in afaceri de succes.

Fratii Jaden Wheeler (13 ani) si Amaya Selmon (12 ani) din Memphis sunt cei mai tineri proprietari de camionete-restaurant din Tennessee si, probabil, din SUA. Ideea de a vinde inghetata la cornet le-a venit din dorinta de a strange mai multi bani de buzunar.Pe parcursul a doua veri au castigat aproximativ 1.000 de dolari, suficient pentru ca mama lor sa inteleaga ca afacerea trebuie dusa la urmatorul nivel. Camionetele au fost puse la punct in ceea ce priveste standardele de siguranta, iar oferta de gustari a fost diversificata.

Sursa: The Comercial Appeal
Moziah Bridges, 12 ani, din Memphis, este unul dintre cei mai stilati tineri. Gusturile sale vestimentare i-au deschis calea spre inovatie.. La 9 ani a realizat cat de dificil este sa gaseasca un papion adecvat stilului sau si a decis sa faca ceva in aceasta privinta.
Cu ajutorul bunicii sale, a invatat sa-si confectioneze propriile papioane. In scurt timp a inceput sa-si vanda creatiile online si in cateva magazine. Pana in prezent a castigat peste 30.000 de dolari si a avut mai multe aparitii in cunoscute publicatii de moda, dar si din domeniul financiar.

Sursa: Buffalo Dandy
Remington Anne Smith, 12 ani, si-a inceput cariera antreprenoriala la 9 ani, cand, constientizand problema obezitatii in randul copiilor, a decis sa-si aduca propria contributie la identificarea unei solutii. Cu experienta in bucatarie, ca ajutor al mamei sale, a lansat o emisiune culinara pentru copii in care ofera instructiuni pentru mancaruri simple si sanatoase.
Sursa: asklistenlearn.org

 

Pasiunea lui Sarkis Johnson, din Scottsdale, Arizona, pentru skateboard a inceput in vremea in care acesta inca invata sa mearga. In toamna anului 2012, Sarkis, care avea 13 ani in martie 2013, a transformat aceasta pasiune intr-o afacere cu obiecte vestimentare pentru ceilalti iubitori ai skateboard-ului, afacere pe care o conduce din propriu sau dormitor, potrivit Babble.

Sursa: Kidpreneurs.org

Nicholas Pinto, in varsta de 13 ani conduce, la randul sau, o afacere infloritoare.

Nicholas si-a dorit roti mai rezistente pentru trotineta sa si, pentru ca nu a gasit unele care sa-l multumeasca, s-a decis sa si le faca singur.

Afacerea a fost demarata cu un mic ajutor din partea parintilor, iar in primul an de la lansare tanarul din New Jersey a strans deja 100.000 de dolari din vanzarea rotilor.

Sursa: Kidpreneurs.org

Acesti tineri si multi altii din intreaga lume,  care isi conduc propriile afaceri la mai putin de 14 ani, demonstreaza caractere puternice  si pasiuni pe care le-au dus la urmatorul nivel. Ei sunt ceea ce noi numim “Kidster”. Kidster reprezinta copilul a carui genialitate este manifestata holistic, copilul care debordeaza de exuberanta, creativitate, pasiune, care stie sa comunice eficient si pozitiv, care isi pune pasiunile si talentele in serviciul comunitatii si care contribuie activ la bunastarea proprie si a celor din jur.

In fiecare copil este un erou, un Kidster, care asteapta sa fie descoperit si apreciat, iar misiunea noastra este de a ii ajuta pe copii sa invete, sa evolueze si sa devina cea mai buna varianta a lor. Echipa Kidster isi doreste sa aduca un plus de valoare sistemului educational romanesc.

Cursurile Kidster de antreprenoriat, workshop – urile si Academia “Juniors in Business” sunt menite sa ii invete pe copii sa contribuie societatii prin prisma talentelor lor proprii. Sunt copii care picteaza extraordinar, copii care creeaza deja jocuri si site – uri utile, copii care creaza aplicatii care ne imbunatatesc viata de zi cu zi, copii pasionati de matematica/ chimie/ fizica care ii ajuta pe ceilalti sa invete  matematica, chimie, fizica cu ajutorul jocurilor si aplicatiilor pe care le-au creat, etc. Indiferent de pasiunile copiilor nostri, pasiunile lor sunt solutii la problemele pe care le intampinam zi de zi. Ce facem noi prin intermediul cursurilor noastre este sa identificam acele  talente specifice copiilor, sa le punem in valoare, sa ii invatam pe copii ce inseamna o afacere de la A la Z si sa ii ajutam pas cu pas sa implementeze ideile lor de afaceri. Prin aceste demersuri urmarim dezvoltarea : increderii copiilor in ei insisi ( in competentele si talentelor lor), abilitatii de lucru in echipa, empatiei, abilitatilor antreprenoriale, a organizarii (task management si time management) si a abilitatii de a genera solutii creative.

Oferta de cursuri Kidster cuprinde si alte cursuri imperios necesare dezvoltarii armonioase a copiilor: cursuri de limba engleza predate prin metoda innovativa de team teaching, cursuri practice de Photoshop  si IT construite pe baza proiectelor lunare, incubatoare de business a caror finalitate este vanzarea produselor si a servicilor create de copii pe parcursul unui an de practica.

 

Va asteptam sa avem experiente de invatare memorabile impreuna!

Trezeste KIDSTERUL din tine!