Cum ii pregatim pe copii pentru experienta unei tabere?

Din discutiile avute cu mai multi parinti in aceasta perioada de inscrieri, dorim sa va transmitem tuturor cateva informatii premergatoare participarii copiilor in taberele din aceasta vara.

Priviti participarea copiilor in tabere ca una dintre cele mai profunde experiente de invatare. Este o modalitate de a fi autonomi, independenti, si totodata este o forma de socializare, de a imparti trairi si emotii intr-un grup. In final vor castiga un sentiment de reusita si de incredere in sine.

In general copiii sunt incantati sa mearga intr-o tabara, insa fiecare dintre ei are anumite asteptari sau temeri ce trebuie cunoscute atat de catre parinti si cat si de echipa insotitoare.

Fie ca participa in prima tabara sau in a “n”-a experienta departe de casa si de parinti, pentru toti copiii prima zi si noapte vor fi cele mai dificile. La fel si pentru echipa organizatoare, la fel si pentru parinti, pana ce toate partile implicate se cunosc si incep sa capete incredere unii in ceilalti.

Inainte de tabara, puteti incuraja copilul sa petreaca o noapte la un prieten sau la o prietena, ori un week-end la bunicii. Astfel veti sti mai bine care ar putea fi dificultatile cu care se va confrunta pentru o perioada mai lunga de timp.

Este importanta informarea copiilor cu privire la activitatile distractive la care vor participa, la conditiile de cazare si noii prieteni si-i vor face.

Obiecte personale

Pentru confortul copilului este important sa aibe cateva lucrurile cu care s-a obisnuit acasa, cum ar fi carti, jucarii, telefon. Psp-ul sau tableta, recomandam la fie lasate acasa. Daca copilul doreste sa le aduca in continuare, trebuie sa stie ca pot fi furate, sparte, astfel va trebui sa le poarte grija si sa isi asume responsabilitatea pentru ele. In plus vor fi multe situatii in care va trebui sa le imparta cu ceilalti copii.
Banii de buzunar pot exista, dar nu in sume mari. Organizatorii va vor informa cu privire la acest astept.

Bagajul
Atunci cand pregatiti bagajul, respectati lista de lucruri data de organizatori. Ganditi-va la strictul necesar al lucrurilor de care copilul ar avea nevoie pentru numarul de zile pe care il va petrece departe de casa. Nu ii umpleti bagajul cu prea multe haine sau cu lucruri scumpe si valorease. In anumite situatii va trebui sa isi poarte rucsacul in spate sau sa isi ridice trollerul, si este posibil sa fie foarte greu pentru el.

Mancarea
Daca copilul are o alimentatie mai speciala, alergii sau nu consuma anumite alimente, este important sa anuntati echipa insotitoare. Aceste situatii sunt normale si copiii vor primi ceea ce isi doresc si ce le place.

IMG_4235

Activitati
Experienta unei tabere ofera numeroase momente de invatare. De aceea cu toti ne dorim ca copiii sa participe cu drag la programul activitatilor si la jocurile pregatite.
Este foarte important ca echipa de instructori sau insotitori sa acorde atentie copiilor in cazurile mai speciale atunci cand ei nu doresc sa participle, sunt obositi, au anumite probleme fiziologice sau le este teama de un anumit lucru. Abilitatile de comunicare si transmiterea increderii in copii si in ei insisi este un important atuu pe care instructorii trebuie sa il aiba. Astfel in anumite situatii activitatile initiale se mai schimba in functie de nevoile grupului, vreme sau atmosfera dintre participanti. Priviti putin detasat experienta copiilor in etapele usoare sau mai dificile si ajutati-i sa inteleaga ce au invatat si ce vor face mai departe.

Acomodare
In anumite cazuri, exista situatii mai speciale in care parintii sau bunicii doresc sa ii insoteasca pe copii in tabere. In anumite tabere acest lucru nu este permis, iar in altele da. Noi, echipa Kidster, putem avea parinti sau bunici insotitori ai copilului, cu conditia ca acestia sa ne respecte autoritatea in coordonarea programului, iar copilul sa participe activ la jocurile pregatite.
Intelegem nevoia si dorinta unora dintre parinti si totodata dorim ca toti copiii sa beneficieze de o experienta cat mai frumoasa!

Retineti:
1. Implicati-i pe copii in tot procesul de decizie pentru participarea in tabara: alegerea taberei, programul, bagajul si comunicarea cu ei in toata perioada.
2. Explicati-le modul in care trebuie sa isi impacheteze hainele, sa isi faca igiena, sau daca este necesar sa ia vreun tratament.
3. Incurajati-i sa fie sociabili si activi, sa fie la fel de implicati cum sunt acasa cu dvs.

4. Scopul taberei este unul recreativ! Copiii au nevoie de relaxare si distractie dupa un an plin de activitati!

Cele mai frumoase momente din tabere:
– cand citim povesti seara, imbracati toti in pijamalute:
– cand stam la masa si mancam impreuna bunatati si desi suntem obositi povestim intamplarile avute;
– cand reusim sa participam cu brio in activitati care la inceput ni se par grele;
– cand radem si facem poze cu noii prieteni pe care ni i-am facut.
– cand cantam „Taranul e pe camp” si alergam in jurul focului de tabara.

V-au fost utile infomatiile?

Doriti sa va inscrieti copilul intr-un program de tabara?

Va invitam sa vedeti oferta noastra:

1. 6 – 11 iulie – Tabara de echitatie, Avrig, (7 – 11 ani). Mai sunt 5 locuri disponibile.

2. 27 iulie – 30 iulie – Tabara de aventura si Dezvoltare personala, Busteni (7 – 11 ani). Mai sunt 8 locuri disponibile

3. 30 iulie – 2 august – Tabara de biciclete si Dezvoltare personala, Busteni (7 – 11 ani). Mai sunt  7 locuri disponibile.

4. 9 – 14 augustTabara de echitatie, Avrig (7 – 11 ani).  Mai sunt 5 locuri disponibile.

Pentru grupuri de copii, scoli sau afterschool-uri oferim reduceri la inscrierea pentru participarea in tabere. Detalii la claudia@kidster.ro.

Va asteptam cu drag!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>