Cum a fost la Grand Summer School 2015

11988426_10205957081140792_506620636111885129_n

Vara aceasta scoala a inceput in iulie, pe 27, si le-a dat vacanta „elevilor” pana pe 28 august. In cinci saptamani, peste 70 de copii ne-au trecut pragul Grand Cinema si au cucerit salile de cinema si spatiile rezervate cu inspirație, creativitate si multa distractie si ne-au aratat ca Scoala poate fi fun!  la Grand Summer School.

Cu patru cursuri pregatite pentru ei (teatru, film, canto si moda) si doua ateliere (gatit si bowling), cei mici si-au creat propriul spectacol saptamanal, punând in scena tematica data. In prima saptamana au exprimat ce inseamna pentru ei Libertatea, in a doua au impartasit povesti despre Prietenie, ca mai apoi cea de-a treia serie de copii sa se transforme in mici ecologisti, vorbind despre Natura. In penultima saptamana copiii a fost SuperEroi, iar proiectul s-a Incheiat exact asa cum ne-am dorit, descoperind Scoala Ideala.

Copiii si-au inventat personaje, au fost pe rand actori, regizori si cameramani, si-au ales cadrele si au facut propriul film, la atelierul cu acelasi nume. De la replici uitate, indicatii scenice, greseli haioase si expresii făcute la camera, am strâns minute savuroase de making of care arata ce se intampla intre prima bataie a clachetei si proiectarea pe ecran a produsului finit. Actoria si-a spus cuvantul si la Atelierul de Teatru, unde micii nostri scenariști si-au scris piesa, au intrat in personaj si s-au pregatit pentru marea reprezentatie live in fata parintilor. Au jucat deținuți, reporteri, super-eroi, animalute, toate cu talent la… cantat. Piesele au avut momente de musical, cu melodii compuse si repetate la Atelierul de Canto, unde copiii au exersat vocalize si note cântate la pian, vioara sau flaut. Si, cum orice artist are nevoie de o costumatie, Atelierul de Moda i-a transformat pe copii in designeri si croitori, lucrând la hainele pe care urmau sa le poarte pe scena. Nu puteau sa stea, totusi, in mall, fara sa dea si o tură prin magazine, la care i-a insotit stilistul de la Baneasa Shopping Center, cu sfaturi de fashion. Fiecare saptamana a fost indulcita de Atelierul de Gatit, care i-a îndrumat pe cei mici sa facă statui din fructe si deserturi delicioase, cum ar fi cheesecake-ul si tiramisu. Distracția nu ar fi fost completa fara Atelierul de Bowling tinut la Grand Combo, pe pista pentru copii.

Nu va ingrijorați, caci am surprins totul pe camera – mai jos puteti arunca o privire la zilele pline de fun de la Grand Summer School.

La sfarsit, dupa o luna si o saptamana alaturi ce cei mai minunati copii, cursuri educative si amuzante si feedbackuri pozitive din partea parintilor, va lasam cu versurile cantecelului cu care am incheiat specacolul din ultima saptamana si, odata cu el, Grand Summer School:

Multumim Grand Summer School

Doar aici am facut ce ne-a placut

Ne dorim sa revenim

si la anul cu totii sa ne intalnim!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>