Cea mai importanta lectie de Educatie Civica din lume + Exercitiul saptamanii (4)

Stimati parinti,

Saptamana trecuta am participat la expozitia One Planet/ O singura planeta, in cadrul muzeului Museon din Haga. Aceasta prezinta intr-un mod dinamic si atractiv proiectul 17 Global Goals for Sustainable Development17 Obiective Globale pentru Dezvoltare Durabila, realizat de Organizatia Natiunilor Unite. Termenul final pentru schimbarea si solutionarea celor mai importante probleme din lume (precum sfarsitul foametei, conservarea si protejarea resurselor naturale, accesul la educatie) este anul 2030.

 

Platforma World’s Largest Lesson,http://worldslargestlesson.globalgoals.org/, pune la dispozitie o biblioteca virtuala de materiale (clipuri video, grafice, planuri de lectii) necesare in dezvoltarea educatiei civice in intreaga lume. Materialele sunt disponibile in mod gratuit pentru parinti, profesori si pentru toti cei care lucreaza in educatie.

In prezent traversam printr-o perioada foarte importanta din puncte de vedere social, economic, cultural si politic datorita evenimentelor globale (poluare, saracie, atacuri teroriste, migratii de populatii). Acestea necesita solutionare, efort si implicare din partea noastra, a tuturor oamenilor, iar cea mai importanta „arma” cu care putem lupta este EDUCATIA.

In Romania tematicile dezvoltarii durabile nu sunt foarte dezbatute pentru ca nevoile si interesele actuale ale societatii noastre sunt altele. Insa in Olanda cetatenii sunt mult mai constienti datorita expuneriilor economice, politice, numarului mare de expati si imigranti care s-au integrat in comunitate.

Va invit sa pasiti in cunoasterea unor subiecte s-ar putea sa ajunga in atentia noastra mult prea tarziu pentru a ne pregati sau a ne schimba diferite comportamente. Realizati un moment de reflectie si ganditi-va cum va arata lumea si planeta in anul 2030. Este un loc mai bun pentru copiii nostri? Ce schimbari putem face ASTAZI pentru a lasa mostenire noii generatii un loc mai curat, cu o infrastructura moderna, in care oamenii colaboreaza si respecta indentitatea culturala si etnica a celorlalti?

Importante de vazut sunt urmatoarele clipuri video:  https://vimeo.com/138852758https://vimeo.com/178464378.

Va invit sa cititi informatii despre aceasta importanta lectie de educatie civica http://worldslargestlesson.globalgoals.org/, sa schimbati opinii alaturi de copii si chiar sa incepeti sa realizati impreuna fapte mai atente si mai responsabile.  

Daca in viitor aveti ocazia sa va planificati o vizita in Haga, nu ratati Museon-ul care este un „muzeu interactiv pentru cultura si stiinta, cu o misiune educationala si o abordare interdisciplinara, ce doreste sa inspire oamenii sa exploreze lumea din jurul lor si sa-si dezvolte propriile cunostinte si capacitati„. Acesta foloseste cu mare succes tehnologia si elemente de joc pentru a capta atentia, interesul si curiozitatea copiilor. Colectiile Museonului prezinta informatii despre:
– biologie, geologie, geografie, studii mondiale
– istorie, studii sociale, cetatenie / cetatenie globala
– fizica, chimie, aritmetica, matematica, economie
– tehnologie, desen, arte si educatie culturala.
VIDEO de la Museon: https://www.youtube.com/watch?v=tMRxpYwzoFc

Cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabila in Museon. (click pentru video)

Inscrierile copiilor pasionati de Robotica, Programare, Design la cursurile Academiei Juniori in Tehnologie continua pana la data de 12 octombrie. Mai sunt 2 locuri disponibile. Detalii aici: http://kidster.ro/juniori-in-tehnologie/

Exercitiul saptamanii (4) – Chestionar „Stil de viata si
responsabilitate civica”

Pentru a va ajuta in studiul celor 17 Obiective Globale va transmit chestionarul realizat de Museon, pe care vizitatorii il folosesc pentru a-si verifica cunostintele sau actiunile in cadrul experientei muzeale. Intrebarile sunt creative, amuzante, dar si o invitatie la cateva momente de reflectie.

Exercitiul ce contine chestionarul il gasiti aici: http://kidster.ro/exercitii/

Sper sa va foloseasca informatiile prezentate astazi si ne auzim/ citim/ scriem/ saptamana viitoare cu vesti si informatii frumoase!

Cu drag,
Claudia

Claudia Suhov
Fondator & Director Creativ Kidster
claudia@kidster.ro
0746.042.033
www.kidster.ro
Young Leonardo Award 2015, Top FORBES “30 Entrepreneurs under 30 ” 2014, Winner Company of the Year 2012, Prize Innovation in Education 2012

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>