Castigatorii Concursului de Scriere Creativa „Steve Jobs”

Stim cu totii ca tehnologia avanseaza in mod rapid, iar atunci cand copiii stiu si inteleg modul de folosire al aplicatiilor mobile sau de pe tableta, ne dam seama ca viitorul sta deja in mainile lor. Pentru ca unul dintre cei care au facut ca lucrurile sa se intampla mai repede a fost Steve Jobs, i-am invitat pe copii sa participe la un Concursul de Scriere Creativa, ce are ca premiu una dintre cartile despre viata sa, „Steve Jobs, insanely great. Copiii care s-au inscris la concurs, prezentati in ordinea alfabetica a primului prenume al autoarei/ autorului, pasionati de arta condeiului, au raspuns la intrebarea: „Care crezi ca este cea mai importanta aplicatie dintr-un telefon/ tableta si de ce?”. 

La finalulul textelor sunt mentionati copiii ale caror scrieri au fost premiate cu cate o carte Steve Jobs, insanely great, oferita de books-express.ro.

Anastasia

Anastasia Tindeche, 11 ani

Eu cred ca WhatsApp-ul este cea mai importanta aplicatie de pe telefon deoarece pot comunica cu prietenii foarte usor, lucru care conteaza foarte mult pentru mine. Sa nu uitam ca aplicatia este gratuita. O alta calitate a acestei aplicatii este ca o poti instala pe orice fel de telefon sau chiar tableta. Cel mai mult la aplicatia asta imi place ca poti trimite poze, videoclipuri si mesaje vocale. Mesajele vocale ajuta cel mai bine la exprimarea sentimentelor. Exista si varianta de a exprima emotiile in scris prin EMOTICOANE la care ai acces ori de cate ori vrei. Dar cel mai interesant lucru este ca poti creea grupuri din maxim 256 de persoane. Daca nu ai mai vorbit pe un grup de mult timp il poti arhiva. Undeva sus pe pagina, scrie ”Archieved Chats” unde poti sa vezi cate sau ce grupuri ai arhivat. Poti face toate aceste lucruri minunate doar avand acces la internet prin WI-FI, 4G sau 3G.

 

foto Andrei Beimel

Andrei Beimel, 12 ani

Dupa parerea mea, cea mai importanta aplicatie pentru majoritatea utilizatorilor dintr-un telefon/tableta este aplicatia browser care iti permite sa navighezi pe internet usor, rapid, sigur si placut. Aceasta aplicatie te ajuta sa accesezi un motor de cautare si sa afli informatii de care ai nevoie urgent, fara a fi nevoit sa rascolesti prin hartii si carti.
In al doilea rand, in caz ca nu stii cum sa ajungi intr-o localitate (la munte sau la mare) poti folosi browserul pentru a gasi o harta a drumurilor.
De asemenea, un browser ne ajuta sa petrecem timp liber de calitate: sa citim articole interesante, sa vedem videoclipuri frumoase, sa ascultam muzica sau sa ne jucam pe telefon/tableta.
Browserele sunt portile prin care trecem ca sa ajungem pe internet. Fiind porti de acces la internet, browserele sunt obligate sa ne protejeze de amenintarile virusilor, viermilor sau troienilor. De alegerea browserului potrivit depinde siguranta datelor de pe dispozitivul nostru. Trebuie sa stim totusi ca indiferent ce browser am alege, tot vor exista brese de securitate. Instalarea in permanenta a actualizarilor de la producator micsoreaza acest risc. La fel si navigarea pe pagini de internet cunoscute si protejate corespunzator.
In concluzie, consider ca browserul este cea mai folositoare aplicatie de pe telefon pe langa cele de baza pentru telefon, mesaje si camera foto.

 

martin

Cristiana Martin, 10 ani

Smartphone-urile au devenit o parte importanta a vietii noastre.Sunt numeroase aplicatii care ne ajuta sa ne organizam eficient timpul,sa citim,plus multe altele care au functionalitati benefice.Pe langa celebrele jocuri pe telefon exista si aplicatii extem de utile pentru viata de zi cu zi.Cea mai importanta aplicatie ,din punctul meu de vedere este cea pentru copii, Apple ITunes.Pentru imbogatirea vocabularului ,exista ‘Vorbesc corect’. Acest program ofera un sistem foarte intuitiv si eficient de a invata cuvinte noi si a intelege sensul cuvintelor. Timpul petrecut de un copil in fata telefonului sau a tabletei nu trebuie sa fie in zadar. Aplicatiile sunt gratuite, experienta de utilizare este perfecta iar beneficiul este unul real.

 

 

 

Textele premiate cu o carte Steve Jobs, insanely great de catre echipa Books Express sunt scrise de: Anastasia Tindeche si Andrei Beimel. Felicitari! 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>