Carte inspirationala pentru fete – Relaxare si invatare (3)

DSC00421

Stimati parinti,

In aceasta saptamana am marea bucurie sa va prezint o carte pe care o cautam de foarte mult timp pentru copii. Pentru ca in ultimii peste 6 ani de activitati am intalnit baieti si fete cu personalitati, talente si pasiuni remarcabile, mi-am dorit sa completez activitatile cu lecturi care sa atinga profunzimea unor subiecte importante in mintea si in sufletul lor. Imi doream o carte inspirationala, cu povesti despre oameni si intamplari reale, adevarate modele pentru copii.

Intamplarea face ca acum cateva saptamani am descoperit pe internet cartea „Good Night Stories for Rebel Girls”, ce ilustreaza povestile a 100 de femei din intreaga lume care au avut un impact major in diferite domenii de activitate, precum: sport, arta, politica, moda, stiinta, muzica sau medicina. Cateva dintre numele personalitatilor prezentate sunt: Cleopatra, Frida Kahlo, Hillary Clinton, Jane Austin, Julia Child, Malala Yousafzai, Maria Montessori, Michele Obama, Nina Simone, Serena si Venus Williams, si multe altele. 


Video despre povestea cartii aici. 

Cea mai importanta calitate a cartii este faptul ca transmite printr-un stil narativ simplu talentul, determinarea, curajul, esecul si reusitele celor 100 de personaje, inspirand cititorii prin puterea exemplului acestora si avand un mesaj clar: fiecare fata trebuie sa creasca stiind ca poate realiza orice isi doreste”.

DSC00421

„Good Night Stories for Rebel Girls” este o carte in limba engleza, fiind un bun prilej pentru dezvoltarea abilitatilor de citire si intelegere, si un excelent cadou pentru fetele si mamele pasionate de lectura, dar chiar si pentru baieti. Multe dintre invataturi sunt in primul rand de natura umana si valabile la orice varsta.

Cartea este adusa in Romania de echipa Books Express si o puteti comanda de pe siteul lor: www.books-express.ro. Receptivi la ideile mele, am dezvoltat alaturi de ei si Concursul de scriere creativa: copiii si adolescentii cu varste intre 8 – 14 ani, pasionati de arta condeiului, se pot inscrie in ACEST FORMULAR cu un text de minim 15 randuri, prin care sa isi scrie propria poveste din viitor. Textul trebuie sa inceapa cu „A fost odata ca niciodata…” si sa ilustreze schimbarea pe care acestia o vor avea in lume peste X ani. Lucrarile inscrise vor fi postate pe siteul www.kidster.ro, iar cele mai bune doua texte vor fi premiate cu o carte „Good Night Stories for Rebel Girls”.
Termenul limita pentru trimiterea textului este 9 iulie. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 11 iulie. 

Va doresc lectura placuta si zile vesele!

Cu drag,

 
Claudia Suhov

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>