Carte despre adolescenti pentru parinti + Exercitiul saptamanii (6)

Stimati parinti,

Stiu ca multi dintre copiii ca au participat sau participa de 7 ani la programele noastre sunt acum la varsta adolescentei si pentru ca aceasta este perioada din viata lor cu cele mai mari schimbari fizice, emtionale si cerebrale, vreau sa va aduc in atentie o carte care sa va ajute in intelegerea si sustinerea acestora. 

„Sustine constient adolescenta – Ghid practic de psihologie cuantica” este o carte scrisa de Niculina Gheorghita, pshiholog clinician principal, terapeut bowen expert, autor, trainer si poate unul dintre cei mai blanzi si spirituali specialisti din acest domeniu. Am descoperit-o la recomandarea unei mamici si urmarindu-i clipurile de pe Youtube (le gasiti AICI), am ajuns sa ii citesc si recitesc toate cartile.

Revenind la cartea despre adolescenti, aceasta are un mesaj pentru dezvoltarea personala a parintilor si imbunatatirea relatiilor cu copiii. „Vocea” Niculinei se transmite dincolo de paginile cartii, vorbind despre vindecarea relatiei adultului cu adolescentul din el prin identificarea tipului de atasament trait in perioada propriei copilarii, exercitii pentru perioada tulbure si magica dintre 12 si 24 ani, puterea „neuronilor oglinda” in transmiterea unor intentii de bine, de invingatori, de bunastare si creativitate. 

Un adult echilibrat emotional si mental este un om care actioneaza.
Un adult care este in dezechilibru mental si emotional este un om care reactioneaza. 

„Sustine constient adolescenta” este o carte plina de afirmatii pozitive, exercitii, cunoastere, lumina si iubire. Se citeste in cateva ore si poate schimba ganduri, atitudini si vieti. O gasiti pe Carturesti.ro la cel mai mic pret, 24 lei.

Lecturati-o cu sufletul!

Exercitiul saptamanii (6) – Competente pentru reusita

Departamentul de Cercetare si Dezvoltare Sportiva al Echipei Nationale de Softball din Olanda a realizat un studiu de analiza de comportament, atitudine, implicare si a dezvoltat o lista de competente pe care le urmaresc in evaluarea, selectia si pregatirea sportivilor. In urma acestui studiu si ulterior a schimbarilor din cadrul antrenamentelor, echipa de softball fete a reusit performata extraordinara sa castige Campionatul European 2017 si sa se califice in alte competitii internationale, pregatindu-se deja pentru Olimpiada 2020 din Tokyo.

Interesant de observat este faptul ca aceste competentele sunt necesare in orice domeniu de activitatea, fiind elemente cheie in obtinerea performantei.  

Lista de competente o gasiti in urmatorul link si puteti realiza o evaluare a dvs sau a copilului folosind indicatiile din document: http://kidster.ro/exercitii/ .

Va doresc o zi creativa!

Cu drag,
Claudia

Claudia Suhov
Fondator & Director Creativ Kidster
claudia@kidster.ro
0746.042.033
www.kidster.ro
FERD’s LIST 2017, Young Leonardo Award 2015, Top FORBES “30 Entrepreneurs under 30 ” 2014, Winner Company of the Year 2012, Prize Innovation in Education 2012

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>