Atelier de gatit pentru copii „Poale-n brau”, 13 iunie, ora 9:30

Sambata, 13 iunie, ora 9:30, restaurantul Hanul Berarilor, Casa Oprea Soare, str. Poenaru Bordea nr. 2 organizam Atelierul de gatit retete traditionale romanesti pentru copiii intre 6 – 10 ani, “Juniorii bucatari”, in cadrul caruia vom realiza“Poale-n brau”, un preparat moldovenesc. Atelierul va incepe cu o scurta istorie si o prezentare a acestei retete, iar ulterior vom incepe crearea sa.

Fiecare copil va avea la dispozitie aluat si compozitie, dar totodata participantii se vor ajuta si vor lucra in echipe. Vom avea lideri de echipa si vor primi responsabilitati.

poale-n-brau-670x300

Pana acum am realizat ateliere de cozonaci si de placinte care s-au bucurat de mare succes atat din partea parintilor, dar mai ales din partea copiilor. Prin aceste ateliere dorim sa sustinem dezvoltarea cunostintelor despre arta culinara romaneasca, ce trebuie descoperita, inteleasa si apreciata ca o bogatie nationala. Totodata condieram ca trebuie sa ii incurajam pe cei mici sa contribuie la transformarea ei prin noile principii de alimentatie sanatoasa.

IMG_1222

In plus, copiii vor realiza un „Targ de vanzare” prin programul „Juniori in afaceri”, prin care copiii vor experimenta un intreg proces de decizii: productie, de stabilire a pretului, a strategiei de marketing si vanzare. Parintii vor juca rolul clientilor, vor avea astfel ocazia sa cumpere si sa manance preparatele copiilor. Regulile si detaliile activitatiilor vor fi trimise parintilor prin email dupa inscriere.

De asemenea, in timp de poalele-n brau ale copiilor vor fi in cuptor, acestia vor manca impreuna (meniul este inclus in oferta biletului de participare).

Important de adus la atelier:

1. Fiecare copil trebuie sa aduca un sucitor astfel incat sa poata intinde propriul aluat.

2. Optional un sort. Vom avea si noi sorturi pentru copii., dar daca doresc il pot aduce pe al lor.

 Marturiile copiilor participanti la Atelierul de cozonaci din decembrie, organizat in Bucuresti:

IMG_1805

1. Mie mi-a placut deoarece ne-am distrat foarte tare si o sa mai fac aceasta reteta si acasa. Calin

2. A fost super si mi-a placut la nebunie! Briana

3. Mi-a placut foarte mult sa fac cozonac pentru ca m-am distrat impreuna cu prietenii mei. Cel mai amuzant moment a fost atunci cand am framantat aluatul.

4. A fost foarte frumos, desi a fost putin greu. Multumim pentru organizarea acestul eveniment minunat. Alessia

5. Consider ca este o experienta minunata sa facem cozonaci. E bine pentru ca astfel suntem pregatiti pentru viata, pentru toate problemele, care vor aparea la un moment dat. Suntem din timp invatati sa lucram in echipa, sa fim corecti. Cozonacii nu mi s-au parut a fi imposibili de facut. As vrea sa mai faceti si alte activitati in care sa lucram in echipa. Alexia

6. A fost foarte distractiv si m-am simtit foarte bine. Mi-am dat seama ca e nevoie de 3 oameni pentru un cozonac mai maricel, dar bunicile s mamele noastre fac mai multi cozonaci intr-un timp mai scurt si de unele singure. Mi-a placut ca au fost mai multi copii, dar si multi adulti care sa ne ajute. Eu as dori sa mai faceti activitati in bucatarie care presupun murdarit pe maini. Maria

 

Bilet de participare:

Varianta 1: 60 lei/ 1 copil

Varianta 2: 110 lei/ 2 copii

Varianta 3: 160 lei/ 3 copii

Locuri: 10 participanti

Sunt incluse: meniul copiilor, ingredientele pentru placinte, materiale decorative pentru targ, coordonatori, fotografii, diplome de participare.

Inscrieri pana la data de 12 iunie, vineri, ora 12:00, prin formular: https://docs.google.com/forms/d/1Nb1CoxSCmHmVZsaxn7BQpxagg9BDavzjxt1BciIWZME/viewform?usp=send_form

Contact: claudia@kidster.ro / 0746.042.033

Va asteptam cu drag!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>