Atelier de cozonaci – Sambata, 20 decembrie, ora 9:30, in restaurantul City Grill, str. Covaci nr. 19

Kidster poster CozonaciDragi parinti,

Ultimul atelier din acest an este dedicat Craciunului si artei culinare. Cum am putea sa le impacam mai bine daca nu sa facem un atelier de copt cozonaci alaturi de copii?
Poate ca vi se va parea o provocare mult prea mare pentru cei mici, dar sa va povestesc cum stau lucrurile. Am inceput sa gatesc de pe la 9 – 10 ani. Mesteream mereu cate ceva dulce in bucatarie. Faceam mai mereu torturi si prajituri. De aici si cofetaria „Tortulet.ro”. De sarbatori insa mereu cozonacii ii facea bunica. Mama spunea ca ea nu stie sa framante si ca nu o sa ii iasa. Sau cel putin nu avea curaj sa invete. Pana cand intr-o zi matusa mea mi-a dat o reteta deosebita de cozonaci gasita intr-o revista de bucatarie pe care oricine poate sa o faca.

Asa ca mi-am luat inima in dinti si la 18 ani am facut primii mei cozonaci. Au iesit 3 minunatii pe care i-am mancat cu mare bucurie de Craciun. A trecut mult din timp de atunci, iar cozonacii mi-au iesit din ce in ce mai buni.

Anul acesta mi-am propus sa ii coc din nou. Si pentru ca e atat de frumos momentul nu puteam sa ii fac singura. Asa ca m-am gandit sa ii realizez alaturi de copii. Astfel, invit alaturi de mine 10 copii intre 8 – 12 ani la un Atelier de cozonaci, sambata, 20 decembrie, ora 9:30, in restaurantul City Grill, str. Covaci nr. 19. Sigur vom putea realiza impreuna cei mai pufosi si gustosi cozonacei.

Important: fiecare copil trebuie sa aduca cu castron de plastic pentru prepararea aluatului si o cratita/ tava rotunda pentru copt de aproximativ 15 – 20 cm.

Dupa preparea aluatului, il vom lasa la crescut 50- 60 minute, timp in care vom pregati umplutura cu ciocolata, rahat, nuci, stafide, mac. Plus un ingredient SECRET! Apoi copiii vor manca impreuna. Ulterior vom pregati aluatul pentru coptor si vom astepta sa se coaca 30 de minute.

Parintii pot astepta in sala si sa noteze atent reteta.

Pretul biletului de participare: 60 lei per participant, 110 lei/ 2 participanti, 165 lei/ 3 participanti.
Sunt incluse: ingredientele aluatului, masa copiilor la restaurant, fotografii, diplome de participare.
Inscrieri prin formular: https://kidster.typeform.com/to/pJRnjQ
Contact: claudia@kidster.ro/ 0746.042.033

Va asteptam sa traim o experienta de invatare FUNtastica impreuna!

Cu drag, 

Claudia

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>