Articole

Club IT pentru Copii IsTeți

 

16.02.2014

Club IT pentru Copii este un curs în care copiii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani învață și pun în practică noțiuni de programare pentru a construi jocuri. Platforma pe care o utilizează cei mici este Scratch (http://scratch.mit.edu), iar jocul lor preferat este Flappy Bird în cinstea căruia au inventat diverse cântăcele în timpul cursului.

Desfășurarea orelor ne inspiră energie, curiozitate, creativitate și capacitate incredibilă de soluționare a problemelor apărute pe parcursul programării jocurilor. Liniile de comandă folosite de copii nu pare să-i pună în dificultate, mai mult, ei își doresc să creeze jocuri din ce în ce mai complicate care să conțină noi personaje și provocări.

Fiind un domeniu tehnic, copiii demonstrează și o puternică relație de colaborare atunci când informațiile devin mai greu de aplicat. NextSteve încurajează colegialitatea transmițându-le copiilor regula cursului: când aveți nelămuriri, întrebați-vă colegul de bancă. Astfel, cei mici reușesc să fie și elev și profesor în egală măsură.

În urma experiențelor de învățare autentică pe care le aplicăm cu succes la Club IT, copiii deprind de mici competențe în domeniul IT într-un mediu profesionist și distractiv, competențe care îi vor ajuta pe parcursul drumului academic și, mai târziu, profesional. Pentru mai multe informații, contactați-ne pe adresa contact@kidster.ro.