2 frati si o pereche de pantofi – Relaxare si invatare (8)

Stimati parinti,

Continuam seria recomandarilor de filme internationale, dupa filmul despre fetita pasionata de sah din Africa, „Queen of Katwe„, si „Fiecare copil este special”, povestea despre baiatul dizlexic din India, cu un film artistic despre doi frati din Iran si o pereche de pantofi, Copiii ParadisuluiChildren of heaven/ Bacheta-Ye aseman, lansat in 1997.

Cunoastem cu totii relatiile dintre frati si mai ales faptul ca ei isi impart mai mereu hainele sau jucariile. In aceasta poveste Ali, fratele cel mare, pierde pantofii surorii sale mai mici, Zahra, in timp ce se intorcea cu ei de la cizmar si facea cumparaturile. Familia acestora avea mari dificultati financiare si pentru ca copiii stiau faptul ca parintii nu isi permit sa ii cumpere fetitei o pereche noua de pantofi, astfel cei doi vor ascunde situatia si vor imparti tenisii lui Ali pentru a merge amandoi la scoala. Ce intamplari ii asteapta si cum se vor descurca, veti afla cautand pe internet filmul Copiii Paradisului cu subtitrare in limba romana si il vizualizati in familie. Este un film capodopera despre relatia dintre frati, inocenta si maturitatea copiilor, despre puterea de sacrificiu, determinare si lucrurile necesare pentru a fi fericiti. 

Filmul a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain in anul 1998. Nu a castigat premiul, insa a castigat alte numeroase premii la diferite festivaluri internationale de film la Newport, Varsovia, Singapore si mai ales a castigat inimile publicului.

Va doresc vizionare placuta si astept impresiile dvs despre recomandarea din aceasta saptamana!
___


Poza de la finalul primei saptamani de la Scoala de vara „Juniori in Tehnologie” –
click pentru mai multe imagini

___
Recomandarile saptamanilor anterioare:

Film pentru copiii pasionati de sah – Relaxare si invatare (1)
Proiecte de stiinta si tehnica pentru copii – Relaxare si invatare (2)
Carte inspirationala pentru fete – Relaxare si invatare (3)
Film emotionant pentru profesori si parinti – Relaxare si invatare (4)
Cartea „Steve Jobs” pentru copii – Relaxare si invatare (5)
Gradinita din Japonia construita ca un loc de joaca – Relaxare si invatare (6)
Povestea unei mame cu 3 copii speciali – Relaxare si invatare (7)

Va doresc o zi de marti excelenta!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>